KODELİ Robotik Kodlama Üsleri’nin açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Tekin “MEB ile ilgili yapılacakların bir sınırı yok. Çok büyük paralar sarf ederek oluşturduğumuz yapılar 12 sene içinde ömrünü tamamlamış oluyor. Bütün attığımız adımları atarken bunları dikkate alarak atıyoruz. Dünyanın ortak bir dili gelişti. O da kodlama dili. Sizi kodlama dili öğrenmeye davet ediyoruz. ” dedi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Kuruluş Yıl Dönümünde, 330 Robotik Kodlama Atölyesini vatandaşların hizmetine sunuyor. Gençlerin yeni dünyanın dilini Kocaeli’de yazacağı KODELİ Robotik Kodlama Üsleri’nin açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Bakan Tekin’in yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitim personelleri ve öğrenciler katıldı.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI ETKİNLİKLERDEKİ DEVİNİMLERİ GÖRDÜK”
Törende bir konuşma yapan Bakan Tekin 2002 yılından bu yana eğitimde bir devrim gerçekleştirdikleirini ifade ederken konuşmasında şunları söyledi; “İnşallah ekranda belirtildiği gibi 2070 yılına gelindiğinde 60’lı yaşlarda olacaksınız. Allah güzel işler yapmayı nasip etsin. Bugün çok güzel bir haftanın içindeyiz. Cumhuriyetin yüzüncü yılını yüzyıla yakışır şekilde kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuran atalarımızı saygı ve minnetle yad ediyorum.
Büyükşehir belediye başkanı bize mesaj verdi. Sürekli gelişiyor sürekli adapte olmalısınız dedi. Sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı etkinliklerdeki devinimleri gördük. Tabletler ve bilgisayarlar şu anda öğrencilerin ilgisini çekmez. Eğitim çok hızlı değişiyor.
“DEĞİŞEN TEK ŞEY EĞİTİM DEĞİL”
Önceden hangi kitabı okuyacağımızı bilmezdik. Eğitim sistemi sürekli gelişiyor revize ediliyor. Biz de bakanlık olarak güncel gelişmeleri ve süreci takip ediyoruz. Bütün bunları takip ederken doğal kaynakları takip etmiyorsanız bu bir eksiklik. Sınırlar değişiyor. 20 yıllık süreçte birçok tarihsel şey yaşadık. Bunları koymazsak revize etmiş olmayız. Değişen tek şey eğitimin içeriği değil fiziksel yapısı da değişiyor. Bugün size biz sobalı odalarda eğitim alıyorduk desek size tuhaf gelir. Biz okulları yaparken bu tür gelişmeleri de takip ediyoruz. İnşa ettiğimiz okullar 2002 yılına kıyasla 3 katı kadar derslik 2.5 katı kadar öğretmen atamış durumdayız.
“580 BİN OKULUN AKILLI TAHTA İHTİYACINI GİDERDİK”
Şu anda FATİH Projesi sadece bir bilgisayar projesi değil. Bunlardan biri bütün okullarda internet altyapısı oluşturmak. İkincisi internete erişim izni vermek. Üçüncüsü internete eriştiği zaman kullanacağı içeriği üretmek. Bu kapsamda Türkiye genelinde 580 bin sınıfın akıllı tahta ihtiyacını giderdik. Türkiye genelinde ve eksik kalan yeni yapılan okullar ya da ömrünü tamamlayan akıllı tahtaları da değiştirince 680 bin akıllı tahta eksiğini gidermiş olacağız. 2 bine yakın okulda bilişim teknolojileri laboratuvarı kurduk. Biz okullara akıllı tahtaları kurduk işimiz bitti demiyoruz daha rahat kullanabilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz.
“MEB İLE İLGİLİ YAPILACAKLARIN SINIRI YOK”
MEB ile ilgili yapılacakların bir sınırı yok. Çok büyük paralar sarf ederek oluşturduğumuz yapılar 12 sene içinde ömrünü tamamlamış oluyor. Bütün attığımız adımları atarken bunları dikkate alarak atıyoruz. Bakanlık bünyesinde 76 bin kurum var. 76 bin kurum ile ilgili karar veriyoruz. Bunu yaparken zorlanabiliriz. Yerel mülki idare amirlerin her daim yanımızda olmasını temenni ediyorum. Dünyanın ortak bir dili gelişti. O da kodlama dili. Sizi kodlama dili öğrenmeye davet ediyoruz. ” Bakan Tekin’in konuşmasının ardından çeşitli yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödüller verildi.
7 KATEGORİDE ÖDÜL ALDILAR
KODELİG’23 yarışmasında Tasarla Çalıştır kategorisinde Atatürk MTAL birinci, İzmit MTAL ikinci, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip lisesi ise üçüncü oldu. Çizgi İzleyen kategorisinde Karamürsel 100. Yıl MTAL birinci, Şehit Hasan Kaya Kız Anadolu İmam Hatip lisesi ikinci, Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Halk oyunları kategorisinde Şehit Alper Alp Ortaokulu birinci, Hacı Bektaş Veli Ortaokulu ise ikinci ve üçüncülüğü aldı. Hedefi Bul kategorisinde Hatice Bayraktar MTAL birinci, Karamürsel 100. Yıl MTAL ikinci, Hatice Bayraktar MTAL üçüncü, Temel Çizgi İzleyen kategorisinde Şehit Hasan Kaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Sınav Koleji ikinci, Mustafa Üstündağ Ortaokulu üçüncü oldu. Mini Sumo kategorisinde Körfez MTAL birinci, Şehit Yavuz Sonat Güzel MTAL ikinci, Şehit Volkan Tantürk MTAL üçüncü, Gez Gör Kocaeli Robot kategorisinde Yeşilkent Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve üçüncülük ödülünü aldı.