Gölcük Millet Bahçesi Kılavuz Gençlik Etüt Kütüphanesi tanıtım programı gerçekleşti. Programda söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Burada ders çalışabilir, bahçeye çıkıp hava alabilirsiniz, burası inanılmaz bir fırsatlar ortamı sağlıyor” Dedi. Programda aynı zamanda Çanakkale Türküsü ’nü söyleyen gençlere başkanlarda eşlik etti.
Kılavuz Gençlik projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Etüt-Kütüphane’ modeliyle gençlere rahat ders çalışabilecekleri alanlar oluşturmaya devam ediyor. Ders çalışma ortamının yanı sıra danışman hocalar tarafından ödev desteği de barındıran bu mekanlarda aynı zamanda zengin bir kütüphane, atölye etkinlikleri ve ikram alanlarıyla gençlerin sosyal gelişimleri de destekleniyor. Bu kapsamda Gölcük Millet Bahçesi’nde yer alan Kılavuz Derslik, 20 Mart Çarşamba (bugün) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla gençlere kapılarını açtı.
BİRKAÇ SENE İÇİNDE BURASI ORMAN HALİNE GELECEK
Açılışta konuşan, Gölcük belediye Başkanı Ali Yıldırım sezer,” Bulunduğumuz alan 1999 depreminden sonra da kullanıldı. 2019 senesinde bu bölgede iki defa yangın çıkmıştı bu yerin böyle yemyeşil bir yer olmasını hayal etmiştik. Gençlerin istifade edeceği güzel manzarada kentimizin güzel bölgelerinden birisi olmasını istedik. Bu alan Millet Bahçesi olarak tamamlandı. 1300 üzerinde ağaç, 12 bin üzerinde de bitki ekildi. Birkaç sene içinde burası orman haline gelecek. Şu an yapılan kütüphane ile sabah saat 10.00’dan akşam 19.00’a kadar her türlü hizmetten yararlanacaklalar.” Dedi.
7/24 AÇIK OLMASI İÇİN DENENECEK
Ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Yoğun bir tempodayız çok sayıda açılış yapılıyor bunlar içine en keyifli olanı gençlerle ilgili olanları. Bu açılışların sayısı da gittikçe artacak. Gençlerle konuştuğumuzda bize kütüphaneden ziyade bu tarz yerler tarif ediyorlardı. Aslında kitapların etrafında etüttün etrafında bir sosyalleşme mekanı, buluşma mekanı istiyorlardı. Burada ders çalışabilir, bahçeye çıkıp hava alabilirsiniz, burası inanılmaz bir fırsatlar ortamı sağlıyor. Genellikle bu mekanlar uzunca saatler açık kalır bir talep de 7/24 açık olsun deniyordu. Bu fiiliyatta çok olmuyor ama 24 saat burada öğrenci olursa çalışırsanız bunun da sözünü verebiliriz. Siz yeter ki 24 saat çalışın biz açık tutarız. Bir hafta 12’den sabaha kadar açık tutarız kaç kişi geldiğine bakarız, ama gece 12’ye kadar açık olsa da yeter diye düşünüyorum. 10 bin üniversite öğrencimize ayda 2 bin eğitim desteği vereceğiz. İlköğretim çağındaki öğrencilere de bin TL vereceğiz.
YEMEK YERİNE PARA…
Bize okullarda yemek dağıtın diyorlar mesela. Bunu neden mantıklı bulmuyoruz birincisi okullarda bu dağıtımın açık hale gelmesi, çocukların o yardımı alan çocuklar olduğu konumuna düşürülmemesi lazım. Diğer taraftan baktığınızda toplam meblağ içinde dağıtım da ayrı bir yer tutacak ona da para ödeyeceksiniz. Üçüncüsü o soğuk zinciri sağlamanız lazım, bozulma riski var. Onu yapmak yerine para desteği olalım dedik ki kendisi bunu alabilsin.
TEKNO ŞEHİR MANTIĞINDA YERLER AÇILACAK
Çocukların teknoloji konusunda ayrı bir başarı göstermesi için farklı mekânlar yapacağız. Tekno Şehir mantığı gösterilecek. Gençlerin liderlik ve girişimcilik eğitimi alarak hayata adım atmalarını sağlayacak mekanlarda düşünüyoruz. Geleceğin dünyası sizin omuzlarınızın üzerinde yükselecek, sizin aranızda program yazabilen, ilaç keşfedebilen, aşı bulabilen aranızdan birisi olursa dünya gidişatına yön verecek bir ülke olacağız. Bu manada elimizden gelen her şeyi sizler için yapmaya hazırız. Bu mekanlar sizin mekanlarınız. “ dedi.
GENÇLERE YENİLİKÇİ BİR EĞİTİM MERKEZİ DAHA
Gölcük Millet Bahçesi’nde 560 metrekarelik alanda inşa edilen Kılavuz Derslik’te yetişkinler ve gençler dış alan etkinlikleri, birçok atölye ve eğitimden faydalanabilecek; aynı zamanda seminerler, workshoplar, yazar buluşmaları gibi çeşitli etkinliklere de katılabilecek. 7 bin 800 kitaplı kütüphaneye sahip.
3 BÖLÜM ÇOK AMAÇLI SALON
Öğrencilerin danışmanlar vasıtasıyla ödev desteği almaları da sağlanırken kütüphanede sesli, sessiz ve bireysel çalışma alanları olmak üzere üç bölüm ve bir adet çok amaçlı salonda faaliyetler yapılabilecek.